gaziantep escort
Bugun...



Rusya'dan Almanya'ya tehdit gibi uyarı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile başlayan savaş iki taraf için de kritik öneme sahip Donbass'ta kilitlenirken Almanya tepkilere boyun eğdi ve Ukrayna kararını dünyaya duyurdu. Savaşın gidişatı için kritik öneme sahip bu gelişme sonrası Rusya'dan flaş bir hamle geldi.

facebook-paylas
Tarih: 24-01-2023 17:57

Rusya'dan Almanya'ya tehdit gibi uyarı!

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde.

11'inci ayına giren savaş hız kesmeden devam ederken savaşın yeni merkez üssü kilit öneme sahip Donbass bölgesi.

Putin'in 'Soledar düştü' açıklaması sonrası gözler Almanya'ya çevrilmişti. Haftalardır dünyanın baskısı altında olan Almanya geri adım attı ve Leopard tankları için yeşil ışık yaktı.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Polonya’nın Ukrayna’ya Leopard 2 tankları vermesini engellemeyeceklerini duyurdu.

Bu açıklamanın ardından Polonya resmi başvuruda bulunarak süreci başlattı.

Savaşta Ukrayna'ya büyük güç sağlayacağı belirtilen tanklar için geri sayım resmen başlarken Rusya'dan tehdit gibi bir uyarı geldi.Rusya, Alman tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesinin 'iyi bir şey olmayacağı' konusunda Berlin'i uyardı.

Açıklama Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'dan geldi. Peskov, bu teslimatların Berlin ile Moskova arasındaki gelecekteki ilişkilere iyi bir şey getirmeyeceğini belirtti.

Peskov Alman tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesinin iki ülke ilişkilerinde Kalıcı bir iz bırakacağının altını çizdi.

RUSYA'DAN UYARI: FELAKETE NEDEN OLUR

Öte yandan Rusya Federasyonu Federal Meclisi’nin alt meclisi olan Rusya Devlet Duması’nın Başkanı Vyacheslav Volodin, 'Kiev rejimine saldırı silahlarının verilmesi küresel bir felakete yol açacaktır' dedi.

Resmi Telegram hesabından açıklama yapan Rusya Devlet Duması Başkanı Volodin, 'Washington ve NATO ülkeleri şehirleri vurmak için kullanılacak silahları tedarik ederse ve tehdit ettikleri gibi topraklarımızı ele geçirmeye çalışırsa, bu daha güçlü silahlar kullanılarak misilleme önlemleri alınmasına yol açacaktır' ifadelerini kullandı.

Volodin, Avrupa ülkelerinin milletvekillerini ve ABD Kongre üyelerini, 'İnsanlığa karşı sorumluluklarının farkına varmalılar' diyerek uyardı.

'DÜNYAYI KORKUNÇ BİR SAVAŞA SÜRÜKLÜYORLAR'

ABD ve Avrupa Birliği’nin dünyayı ‘korkunç bir savaşa’ sürüklediğini söyleyen Volodin,'Washington ve Brüksel, kararlarıyla dünyayı korkunç bir savaşa sürüklüyor. Yalnızca Kiev rejimi tarafından kullanılan askeri ve kritik altyapıya yönelik saldırıların gerçekleştirildiği askeri harekattan tamamen farklı bir savaşa' diye konuştu.




Bu haber 175 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI