gaziantep escort
Bugun...



AKP Söz vermişti Yine olmadı, adalette terazi düzelmedi; VUK 359 son Torba yasa'da yok!

Adalet ve Kalkınma partisi İHEP (insan hakları eylem planı yargı reformu) da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da talimatıyla yer verdiği Vergi Usul Kanunu 359. Maddesine yönelik çalışma belkide olur diye beklenen son yasa çalışmasına dahil edilmedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-07-2021 14:36:50 Tarih: 18-07-2021 10:15

AKP Söz vermişti Yine olmadı, adalette terazi düzelmedi; VUK 359 son Torba yasa'da yok!

Yargı ve Hukuk çevrelerince uygulama ve yasanın içeriğindeki sorunlar nedeni ile yüzbinlerce mağduriyete neden olan VUK 359 tamda çözülecek derken ertelendiği ve belki 5. yargı paketinde düzenleneceği ifade edildi. Ne oldu da Taslaktan çıkarıldı diyen mağdur ve mağdur yakınları sorusunun cevabını henüz alabilmiş değiller. Her ne kadar 5. pakette değerlendirilecek denilse de güvenlerinin sarsıldığını ve bu kadar net söylemlerin ardından muğlak ifadelerle belki de 5. pakette yer alacak denilmesi mağdurları tatmin etmiş görünmüyor.

Vergi Suçlarında Dava Şartı Olan Mütelaanın Hukuki Sonuçları | Hukuk  Haberleri

VUK 359 ile alakalı Hükümet kanadında yaşanan süreç belirsizliğini korurken muhalefetten ise destek gelmeye devam ediyor. Konunun baştan beri takipçisi olan İyi partinin ardından şimdide CHP'den destek geldi.TBMM Plan ve bütçe komisyonu başkanlığına sunulan önergede ele alınan VUK 359 maddenin TCK 43 zincirleme suç kapsamına alınması ve yasanın ıslahı ile ilgili teklifi ile Mecliste gündeme geldi.

Asliye ceza mahkemelerince Çok ağır hapis cezaları tayin edilen ve BAM (istinaf mahkemelerince de kısa sürede onanarak kesinleşen bu kararların temyiz kanun yolununda kapalı olması Türk Adalet sisteminde sıkıntıya yol açmaktadır. Çünkü verilen cezalar Ölçülülük ilkesine aykırı suç ve ceza arasında ciddi orantısızlık taşımakta, sanık'a hem para cezası kesilmekte hemde hapisle cezalandırılmakta üstelik Yargıtay hakkı da olmamakta.

 

 

TC. Yasama ve yargı organları tarafından, uygulamadaki hataları kabul edilen, artık toplumun her kesimi tarafından bilinen kangren yasa VUK 359' un sürüncemede kalması toplumda derin üzüntü ve hayal kırıklığına neden oldu.




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 2186 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI